Kør-selv ferie til Italien

De fleste af os kender den traditionelle charterrejse med fly og hotel til et af de sydligere lande. Noget af det mest trættende ved denne form for ferie er, at ferien på forhånd er tilrettelagt i tid og sted, og ofte er der meget ventetid og et begrænset kg bagage.

Vælger du i stedet en kør selv ferie til Italien, eller et helt andet land, har du mulighed for selv at tilrettelægge hvornår du vil afsted, hvor lang tid det skal tage, og hvor meget bagage du end måtte ønske at medbringe.

Rigtig mange danskere har i mange år været fan af den berygtede kør-selv ferie i egen bil, til en valgfri feriedestination. Italien er et af de mest populære feriemål, når det kommer til kør-selv ferie, og dette er da heller ikke uden grund.

Italien er et stort land, med utrolig mange områder og regioner. Lande er kendt for at være formet som en støvle, hvilket betyder at der er hav langs det meste af kysten.

Italien rummer alt hvad hjertet begærer, hvad enten det er storbyferie i Rom eller Firenze, aktiv ferie i bjergene i det mere rolige område af Italien eller badeferie langs Adriaterhavets kyststrækninger.

Ud over de mange former for ferie, er Italien et land fyldt med lækkerkunst, mad og historie. Igen er der oplevelser for alle, hvad enten man er par, alene eller familie.

Fra Danmark er der omkring 1500 km til Italien, hertil skal tillægges om man ønsker en rejse til nord, syd, øst eller vest. En strækning på denne længde, kan variere i tid, alt afhængigt af om man ønsker et eller flere stop på vejen, eller tager den direkte frem, med den hastighed landet tillader.

Køreturen på vej til feriedestinationen

På en kør-selv ferie er du frit stillet på mange områder. Det er dit eget valg, hvor meget bagage du end måtte vælge at medbringe. Her er den eneste begrænsning bilens størrelse. Dertil kommer at du kan vælge at stoppe flere steder ned gennem Tyskland eller Østrig, for at opleve dele af disse lande.

De fleste der tager på ferie ønsker helst at køreturen er overstået hurtigst muligt, og mener egentlig at ferien først starter, når man er ankommet til feriedestinationen. Vælger du i stedet at betragte ferien som værende begyndt, allerede når du sætter dig ind i bilen, vil du med sikkerhed opleve en større ferieglæde og en større entusiasme for det at køre frem til destinationen.

Allerede når du bestiller din ferie, kan du planlægge hvilke stop du vil gøre ned gennem Europa. Mange vælger et eller flere stop i Tyskland eller Østrig, for at få et kort indblik i denne kultur. Her kan du overnatte på hotel, nyde et lækkert måltid mad eller tage en tur ind til de større byer.

Generelt er det en god ide at tage en enkelt overnatning et sted, så du kan få din søvn, og være frisk til de efterfølgende km.

Valg af kør selv ferie Italien

Med en ferie i Italien er du frit stillet i henhold til hvorvidt du ønsker en ferie på hotel, i telt, mobilehome eller campingvogn. Der findes adskillige valg til din ferie, og har du et brændende ønske om at bo en uge i telt efterfølgende af en uge i mobilehome, er dette ikke umuligt.

Mange vælger at medbringe egen campingvogn, hvilket er en eftertragtet men også længerevarende løsning.

På de fleste campingpladser er du frit stillet i forhold til, hvilken måde du ønsker at bo på. Med en campingferie vælger du ligeledes selv, hvor mange dage du ønsker at være væk.

Langt de flest og mest populære campingpladser i Italien har både swimmingpool og direkte adgang til havet og stranden. Derudover findes der på flere campingpladser underholdning som på hoteller, og samtlige butikker, hvor du dagligt kan handle ind til både morgenmad, middagsmad og aftensmad.

Er du træt af den lange køretur, men brændende ønsker dig at holde ferie i Italien, afgår der ofte fly direkte til Italien. På den måde sparer du en masse tid, men løber ofte ind i begrænsninger, når det kommer til størrelsen af bagage, hvis du vel og mærket er en stor familie, som ønsker meget bagage til ferien.

Er du i tvivl om denne form for ferie er noget for dig, kan det klart anbefales at prøve det ad. Sæt ofte mere end en uge af til din ferie, nyd friheden og vælg selv, hvordan du ønsker din ferie skal forløbe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *