badge

3 Ferie Tilbud
Kreta

 

Rhodos i Grækenland


Kreta noget helt specielt når man spørger de danske turister. Øen er den største af de græske øer. Kreta ligger langt mod syd i Middelhavet, lige langt fra Afrika og Europa.Den store ø strækker sig over tre klimazoner, hvilket forårsager at der både findes snedækkende bjergtoppe til lækre palmestrande.
De fleste danskere besøger Kretas vestlige del. Her vil man med fly lande i øens næststørste by Chania, hvorefter mange vælger en feriedestination strækkende fra Chania mod Platanias.
graekenland kretaKreta er kendt for deres altid varme klima, dejlige strande og henrivende atmosfære. På Kreta er der både mulighed for en ren afslapningsferie ved stranden eller poolen, mens der ligeledes er mulighed for at opleve Kretas forhistorie på tættere hånd.
Sagn går på at overguden Zeus fødtes på Kreta. Det siges, at han forklædt som tyr sammen med prinsessen Europa fik tre sønner, hvoraf den ene, som hed Minos, blev Kretas første konge. Han boede i paladset, Knossos, som i dag er et af Europas største seværdigheder, og som man ligeledes vil kunne opleve, hvis man vælger at rejse til Kreta.
Især øens befolkning er utrolig behagelige og rare. Man bliver som turist taget imod med åbne arme, og grækerne er meget imødekommende. Dette vil man især også opleve på de mange lækre restauranter, hvor man kan nyde mange af de græske specialiteter, samtidig med at man bliver taget godt imod og underholdt af personalet.
Især specialiteter som græsk salat og tzasiki, som vi kender hjemmefra, er værd at prøve at smage, så man kan opleve den store forskel. På de fleste restauranter afsluttes aften måltidet med en ouzo.
Har du endnu ikke besøgt Kreta advarer vi stærkt mod at vælge dette, da flere danskere påstår at rejsemålet er stærkt vanedannende. Herved bliver Kreta det foretrukne rejsemål år efter år.

Strande på Kreta


graekenland kreta andet billedeLangs kyster findes mange lækre strande, hvor der er mulighed for at leje liggestole og parasoller og nyde det lækre havvand. Enkelte steder findes strande af grovere karakter, hvor der er en del sten og mørkt sand.

Dog er langt de fleste steder hvide sandstrande, som er mere behagelige.

Langs de fleste strande er der mulighed for at nyde et lækkert måltid eller en kold drink.
De fleste hoteller på Kreta ligger tæt på en strand, hvilket gør at man frit kan vælge mellem poolen eller stranden.

Vejr og klima


Kreta har et typisk middelhavsklima, hvor vinteren har en mild temperatur med regn, mens sommer har subtropisk varme og tørke. På øen er der, på trods at dens størrelse klimamæssige forskellige alt efter hvilken del af øen du besøger. Typisk er der på sydkysten en længere og tørrere sommer end på nordkysten. Derudover falder der normalt mindre regn på østkysten end den vestlige del, som fremstår mere frodig.
Det gode vejr på Kreta starter allerede i april måned og varer helt til oktober. I maj og juni er der kun få dage med regn, og temperaturen ligger på behagelige 20-28 grader. Havtemperaturen er mellem 18-22 grader, og der er endnu ikke sort af turister på øens mange strande.

Højsæsonen på Kreta varer fra juli til oktober. I disse måneder er det meget sjældent der falder regn, og temperaturen kan nemt nå op på 40 grader. Især i august måned tager varmen til, og kan man have tendens til ikke at klare varmen, er det værd at overveje en af de andre måneder.
September og oktober måned ligner meget april, maj og juni måned, hvor temperaturen aftager til mere behagelige grader, mens vandet dog beholder sin varme temperatur fra højsæsonen.
Fra november og indtil marts er det vinter på Kreta. I disse måneder er vejret en del køligere, og der er flere dage med regn og torden. I disse måneder er det stadig muligt at bade i det 20 grader varme havvand indtil december, hvorefter temperaturen falder markant.

Udflugter på Kreta


Er man havnet i en af de mindre feriebyer der ligger langs vestkysten, kan man med fordel tage en bus ind til storbyen Chania. Her er der mulighed for at handle i byens mange butikker, eller nyde en lækker middag ved byens smukke havn, hvor der er masser liv og festglade mennesker.
I byen er der ligeledes mulighed for at besøge en række interessant museer og kirker.

Ved bjergene i den østlige del af Kreta er der som tidligere nævnt mulighed for at besøge Knossos, som er Kong Minos palads. Her kan man opleve den berømte tronsal, verdens største vandtoilet og høre om nogle af teorierne bag livet tilbage i 1450 f.Kr.
Mange af byerne på Kreta er mindre turistprægede. Ønsker man derfor at opleve de mindre landsbyer og nogle af deres traditioner, kan det være en god ide at leje en bil, så man kan køre rundt på egen hånd og opleve øen.
Langs vestkysten, i byerne fra Platanias og få kilometer fra Chania kører det opsigtsvækkende åbne tog, som transporterer gæster til og fra øens kæmpe badeland. Badelandet består af flere forskellige bassiner, masser sjove og vilde vandrutsjebaner og meget andet. Vandlandet er for både store og små, og ønsker man en sjov og anderledes dag, er dette helt klart noget som kan anbefales.