badge

3 Ferie Tilbud
Kør selv ferie

 

Kør selv ferie - Italien, Kroatien, Frankrig, Tyskland, Østrig og USA


Er du træt af den lange ventetid når du skal rejse med fly, og irriterer du dig lidt over, hvor lidt bagage du egentlig må medbringe på om bord på flyet, så vælg i stedet en kør selv ferie. Her bestemmer du selv tempo, antal medbragte kilo og hvor mange pauser du vil holde undervejs.Kør selv ferie er en ferieform som er stigende. Flere og flere, især danskere, nyder at man kan tage bilen, hvor og hvornår man vil, og så bare køre derudaf. De mange motorveje, som har kostet mange skattekroner, er nu god for en stund, og vejen ned gennem Europa er både nem og overskuelig.

koer selv ferieNår folk rejser på ferie, vil nogle mene at ferien først starter når du ankommer til dit hotel, efter mange timers venten i en flyver eller andre transportmidler, men med en bilferie, kan du selv bestemme, hvornår ferien skal starte. Det ideelle ville være, hvis du inden feriens start allerede har planlagt hvilke stop du vil foretage undervejs og hvornår. Den lange køretur gennem Tyskland, hvis man ønsker ferie i det sydlige Europa, byder på mange seværdigheder, storbyer og restauranter, som især er værd at stoppe for. På den måde bliver ventetiden til feriens slutdestination kortere, og du vil få flere oplevelser med på din ferie.

Planlægning inden bilferien


For at få det meste ud af din ferie, kan det med fordel betale sig at have planlagt alt på forhånd inden du rejser. Især når man skal på bilferie, er der få ting der skal styr på inden afrejse.

Undersøg hjemmefra hvilke foranstaltninger der skal tages hensyn til, når du passerer de forskellige lande. Kører du gennem Schweiz for at nå din destination, skal du være opmærksom på, at GPSens fartfældealarm skal været slået fra, ligesom du i Frankrig skal medbringe alkotester i bilen. Derudover er det en god ide at undersøge hvilke tunnelafgifter der kan komme undervejs på din tur, hvad vejrforholdene siger samt yderligere regler der kan forekomme på din tur.

Ydermere er det vigtigt at tjekke bilens stand inden afrejse. Her tænkes især på tjek af olie, batteri, klimaanlæg, kølevæske og hvad der ellers måtte være. Få styr på dine dokumenter omkring forsikring, og sørg for at der er sikkerhedsveste, advarselstrekant og ildslukker i bilen.

Vil du være sikker på at bilen er korrekt pakket, og derved minimerer skader ved trafikuheld, kan det anbefales at man søger efter en guide til den perfekte måde at pakke bilen på.

Som det sidste er det blot at huske alt sin bagage, at få ladet alt elektronisk udstyr op og eventuelt rengøre bilen inden turens start. Husk især tæpper, drikkelse og mad, hvis uheldet skulle være ude.

Vil du forsøge at undgå tyveri i hjemmet mens du er væk, så spørg naboen eller en god ven, om de indimellem vil kigge til huset, slå græsset og tømme postkassen. Det er eventuelt en god ide, hvis han/hun enkelte gange lader sin bil stå i garagen, så hjemmet ikke virker ubeboet.

Vil du være på den sikre side, så lad noget af børnenes legetøj eller andet ligge udenfor huset, så tyvene tror der er nogle hjemme.

Husk og tænd alarmen, hvis man har sådan en. Ellers er det bare at håbe, at indbrudstyvene ikke har tænkt sig at dukke op hjemme hos dig.

Kør selv ferien


koer selv ferie andet billedeHar man tidligere erfaring med at bestille ferie online, vil man typisk vide, at det ofte er flybilletterne som er den dyre del ved rejsen. Derfor kan det godt betale sig rent prismæssigt at vælge en kør selv ferie. De udgifter som er ved denne ferie er benzin, eventuelle forsikringer og hotel eller anden opholdssted.

Langt de fleste feriedestinationer har campingpladser med pool og andre aktiviteter og adskillige hoteller, hvor du kan afholde din ferie. Med en bilferie er du så privilegeret, at du en uge kan holde afholde din ferie på hotel, mens du ugen efter kan vælge et mobilehome eller et telt på en hyggelig campingplads.

Med bilen lige ved hånden kan du nemt komme rundt, hvad enten du ønsker at besøge de større byer eller spændende seværdigheder.

Er du på jagt efter en ferie, hvor du kan spare lidt penge, men ikke spare på kvaliteten, kan det med fordel anbefales at vælge en bilferie. Du er frit stillet med hensyn til din destination, og det er nemt, bekvemt og uden stress at vælge denne slags ferie.

Om du vil til Italien, Frankrig, Kroatien eller et hvilket som helst andet land, står dig frit for. Det eneste det kræver er, at du vælger hvor du vil hen, og så kan flere rejseselskaber hjælpe dig med en pakkeløsning, hvis dette er løningen for dig. Vil du helst selv planlægge det hele selv, er dette også en mulighed.

Med bilferie har du familien samlet på et sted og du vælger selv hvornår din rejse skal starte og slutte.

Kør selv ferie - Italien


Langt de fleste danskere vælger Italien, når det kommer til deres foretrukne feriedestination. I Italien har du rigtig mange muligheder for en varieret ferie, såsom storbyferie i Rom eller Firenze med mulighed for masser shopping, badeferie og afslapning ved Gardasøen, hvor der findes lækre hoteller og campingpladser med beliggenhed ud mod havet eller en ferie til et af de mange bjergområder, hvor du skal stå på ski eller vandre i bjergene.

I Italien findes der noget for enhver smag, og det handler blot om at vælge hvad man er til, og hvad man vil opleve. Med egen bil er det nemt at komme rundt i landet, hvad enten man vil en tur til Venedig eller ind til hovedstaden Rom.
Læs mere om kør selv ferie Italien

Kør selv ferie - Tyskland


Vores kære naboland, Tyskland, bliver ofte glemt, når mange rejsende kørende igennem, for at komme videre til et af de sydligere lande. Faktisk er Tyskland bestående af mange kulturelle oplevelser og historiske seværdigheder. Derudover kan det anbefales at prøve det tyske køkken, som eksempelvis kan byde på wienerschnitzel, pølser og sauerkrat.

Landets hovedstad Berlin er også et besøg værd. Her kan man shoppe i timevis, besøge meget af det smukke landskab eller smage en af de mange tyske øl på en af de mange restauranter.

Kør selv ferie - Frankrig


Rigtig mange danskere elsker at rejse til Frankrig, og kommer ofte igen år efter år. Det store flotte land rummer smuk natur, store kulturelle oplevelser, fantastiske vine og en storslået hovedstad Paris. Når man rejser til Frankrig anbefales det at man besøger Paris, som er kendt for at være en af de smukkeste hovedstader verden over. Her kan du opleve Eiffeltårnet, de mange butikker og storcentre samt smage på det lækre franske køkken.

I Frankrig kan du med fordel medbringe dine børn, især til det store og flotte Disneyland Paris, som ikke blot er en fryd for øjet, med en oplevelse værd.

Rigtig mange er også begyndt at rejse til Frankrig, for at stå på ski. Dette foregår oftest i Alperne i den østlige del af Frankrig.

Er du mere til sol og sommer kan det anbefales at besøge feriebyen Cote dAzur, hvor du kan nyde en badeferie ved poolen eller havet.

Kør selv ferie - Kroatien


De seneste år rejser flere og flere på camping i Kroatien. Rigtig mange turister er vilde med Kroatien på grund af de rimelige priser, det behagelige klima, de lækre strande og de mange kulturelle oplevelser, som man kan finde i de mindre idylliske byer.

Langt de fleste som tager på bilferie til Kroatien, vælger byerne Istrien eller Dalmatien. Her findes adskillige store som små campingpladser, med swimmingpools og legepladser for børn i alle aldre. Langt de fleste campingpladser er indrettet som små byer, hvor der findes alt hvad hjertet begærer. På rigtig mange campingpladser har du adgang til Europas reneste hav, hvor der findes masser vandsportsaktiviteter.

Kroatien er det rene ferieidyl for folk som ønsker afslapning og badeferie i et væk.

Kør selv ferie - Østrig


Østrig er et af de lande, hvor flere og flere turister farter til. Her er der både mulighed for en afslapningsferie med udsigt over den virkelig smukke natur, en storbyferie eller en skiferie i Alperne.

Især skiferie er særligt populært i Østrig. Rigtig mange byer har fantastiske løjper, hvorfra du kan stå på ski, enten som øvet eller mindre øvet. Derudover er der mange der benytter sig af afterski på en af de mange barer, efter en hel dag på ski. En skiferie er en anerledes med sov ferie, og rigtig mange skidestinationer har forsøgt at gøre byerne attraktive for de mange rejsende.

Kør selv ferie - USA


USA er et af danskernes absolutte kør selv ferie favoritter. Her er nogle af de bedste muligheder for en varieret kør-selv-ferie rig på oplevelser i naturen og eventuelt kombineret med storby.

De fleste som prøver bilferie i USA vender ofte tilbage efter mere. Man kan tage 3 uger på bilferie og lave "the loop" på vestkysten, hvor man ser San Francisco, Napa Valley, Grand Canyon, Las vegas, Los Angles, Santa Barbara med mere. Eller hvad med at kombinere turen med river-rafting på Colorado river ?