badge

3 Ferie Tilbud
Mexico

 

Cancún i Mexico


Cancun er en af de mest populære feriedestinationer i Mexico. Byen blev grundlagt i 1960erne og er siden blevet et eftertragtet feriemål.Cancun ligger på den side af halvøen Yacatan, som vender ud mod det Caribiske hav. Et af de mest populære steder i Cancun er hotelområdet, som ligger på en aflang ø, som via broer er forbundet til fastlandet. Området er et paradis for turister, hvor der findes smukke hvide sandstrande med krystalklart hav, masser butikker med mulighed for shopping og restauranter, barer og diskoteker, for dem som ønsker et sjovere natteliv.

Uden for kysten ligger The Great Mayan Reef, som er verdens næst længste koralrev. Her kommer mange øvet som ikke øvet dykkere, for at udforske den smukke havbund og de mange smukke fisk. Man kan for eksempel opleve dyr som havskildpadder og papegøjefisk.

mexico mexicoØnsker man at udforske den mere kulturelle del af Yacatan halvøen, anbefales det at man tager ind på fastlandet, hvor der findes restauranter og butikker som er mere lokale.

Rejser man til Cancun skal man være opmærksom på, at rigtig mange unge amerikanere og canadiere afholder "Spring Break" i dette fantastiske ferieområde. Det er især i månederne fra februar til april, hvor man skal være forberedt på en del mere larm fra unge, som elsker at feste og slappe af i solens varme.
Cancun er en feriedestination som blot vokser sig større år for år. De mange strande med de adskillige vandaktiviteter, de mange luksuriøse shopping muligheder, restauranter, flotte hoteller og meget andet tiltrækker både unge som gamle.

Ønsker du en øhavs stemning med kort afstand til fastlandet, og med garanti for sol og sommer, er dette destinationen for dig.

Vejret og klima i Cancún


På halvøen Yucatan og i byen Cancun er der året rundt garanti for godt vejr. I langt de fleste måneder af året ligger temperaturen på mellem 23-28 grader. Når der er varmest, ligger temperaturene på omkring 30-32 grader, men de lavest forekomne temperaturer ligger på 19-20 grader. Det er som regel 2-3 grader varmere i månederne fra juni til september, og også i disse måneder at der er flest solskinstimer, op til 11 solskinstimer om dagen.
I de resterende måneder af året er der omkring 8-10 solskinstimer om dagen.
Vandtemperaturene ligger nogenlunde stabilt på 26-29 grader hele året rundt, hvilket gør det særligt eftertragtet af bade i det smukke turkisblå hav.
Noget af det lidt specielle ved Cancuns vejr og klima er de mange regnvejrsdage. Det er især i månederne juni og september der forekommer meget regn, mellem 19-20 regnvejrsdage om måneden. I oktober, november, december og marts er der omkring 5-6 regnvejrsdage om måneden, mens der i de resterende måneder er mellem 10-15 regnvejrsdage om måneden.

Strande i Cancún


Cancun er blevet velsignet med nogle af de smukkeste og bedste strande i hele verdenen, strandene er kridt hvide, og havet er krystalklart. Cancun har to typer strande de nordlige strande, hvor vandet er roligt, og de østlige strande, hvor bølgerne er større og der er mere vind.

Strande på Nordsiden af Cancún


mexico mexico andet billedeDe nordlige strande i Cancun er meget børnevenlige og et godt sted til, at dyrke vandsport aktiviteter som jetski. Isla Mujeres, som er en ø der ligger ude foran den nordlige kyst af Cancun, beskytter de nordlige strande mod høje bølger og kraftige vindstød.
De nordlige strande består af: Playa Las Perlas, Playa Linda, Playa Langosta, Playa Tortugas, og playa Caracol

Playa Las Perlas er en fantastisk strand, hvor der er mange forskellige aktiviteter i solen. Du kan også nyde en af strandens mange restauranter, eller barer.

Playa Linda er kendt for deres ubåd, der sejler ud til øen Isla Mujeres. Så hvis du tør at vove dig ud i det flotte landskab under vand, er dette en tur der klart kan anbefales.

Playa Langosta er den strand du ønsker, at besøge, hvis du elsker vansport, der er stort set alle vand aktiviteter. Der er også mange restauranter, og barer placeret langs strand promenaden.

Playa Caracol er en god strand for hele familien, børnene vil nyde, den lavvandede flad sandbund der er på denne strand. Playa Caracol er typisk den strand der er mest overfyldt.

Strande på Østsiden af Cancún


De østlige strande er ikke beskyttet af Isla Mujeres ligger ud mod det caribiske hav, hvilket giver nogle højere bølger og stærkere briser end den nordlige del af Cancun.

De mest populære strande på østsiden er: Playa Ballenas, San Miguelito

Playa Ballenas er den mest populære strand på den østlige side af Cancun, hvor du kan nyde alle former for vandsport, svømning eller bare solbadning.

San Miguelito er en dejlig strand, hvor du får en kombination, af historie og afslapning. På denne strand kan du nemlig finde mayaruiner.

Attraktioner og udflugter Cancún


Chichen Itza
Chichen Itza er en ruinby der blev fundet i juglen i 1800-tallet. Ruinerne har spor efter to forskellige kulture en maya og en itza. Byen var fremtrædende i maya tiden, og blev i 900 tallet invaderet af itzafolket. Det mest spændende ved Chichen Itza ruinen, er Kukulkan pyramiden, som har fået navnet "El Castillo" hvilket betyder slottet. El Castillo blev i 2007 udnævnt til, en af de syv nye vidundere.
Du har mulighed for, at besøge ruinen i tidsrummet 08.00 til 16-30 , hver dag.

Isla Mujeres
Du kan tage på en dagstur, fra Cancun til Isla Mujeres. Denne lille fredfyldte ø er cirka 7 km lang og 650 meter bred og ligger kun 13 km nordøst for Cancun. Du kan tage en færge eller ubåden i Playa Linda til Isla Mujeres.
Denne ø er mere fredfyldt end Cancun, og det vil du straks mærke ved ankomst. Der er mange restauranter på havnefronten, hvor du kan nyde et måltid, eller en drinks.
En af de mest populære aktiviteter på denne ø er snorkling, hvilket du giver omkring 20 USD for en tur med guide.

Xcaret
Xcaret er en arkæologiske park beliggende i Riviera Maya i Cancun på havkysten. I denne park er der mulighed for at se, en mexicansk kirkegård, et koralrev akvarium, underjordiske floder, strande og pools. Du har desuden også mulighed for, at svømme med delfiner, dog koster dette ekstra. Om natten er der et show med mere end 300 aktører på scenen med farverige kostumer. Denne forestilling vil give en musikalsk rejse igennem Mexicos historie.
Du har mulighed for, at besøge Xcaret i tidsrummet 08.30 til 21.30 hver dag.
Priser: Voksne koster 99,00 USD ,børn(5-11 år) koster 44,55 USD, og børn under 4 år er gratis. Du kan få 10 % rabat på indgang billetten, hvis du booker online.