badge

3 Ferie Tilbud
Malaga

 

Malaga i Spanien


Malaga er en havneby som ligger i det sydlige Spanien. Stedet er et populært turistområde, og er kendt for den arkitektoniske historie, det brede middelhavskøkken, de gode vine og ikke mindst de mange skønne strande.Malaga har med sine 600.000 indbyggere formået at bevare den hyggelige og spanske atmosfære. Byen er en storby, hvor der er mulighed for at spise på en af de mange spanske og internationale restauranter, og ikke mindst, at besøge den verdensberømte kunster Pablo Picassos barndomshjem.

spanien malagaMalaga er for mange turister ekstra populært på grund af den berømte kyststrækning Costa Del Sol, som består af ikke mindre en 161 km smukke og skønne strande, alle i hver sin kvalitet.
Kystområdet i Malaga er beskyttet mod vinden fra nord af de mange bjerge, hvilket resulterer i nogle af de højeste temperaturer i Spanien. I gennemsnit er der omkring 300 solskinsdage om året.

Byen tilbyder rigtig mange aktiviteter, og der er noget for enhver smag. Ønsker man en afslappet ferie på stranden er der rig mulighed for det, derudover findes der mange vandsportsaktiviteter på de forskellige strande samt restauranter, cafeer, kiosker og andet.
Er man interesseret i at opleve det mere kulturelle område i byen, findes her flere store kirker, museer, teatre, et gammelt fort fra det 15. århundrede og meget mere.

Strande i Malaga


Strandene i Malaga er kendt for at være af høj kvalitet. Mange af strandene har fået tildelt det blå flag, som ofte ses i Danmark, som betyder at strandene og havet omkring er rent, og miljøet tilpasses på bedste vis. Herudover betyder flaget ligeledes at der er gode toiletfaciliteter og at sikkerheden er i top.

Der findes mange strande i Malaga, men også i nærliggende områder. Der findes rigtig mange gode strande. Nogle større end andre. De fleste strande har finkornet sand og finkornet vulkansten og lavt vand, med gode bademuligheder.
På langt de fleste strande er der mulighed for at leje liggestole og parasoller eller købe forfriskninger i en af de mange kiosker. Derudover er der steder, hvor man kan benytte sig af forskellige vandsportsaktiviteter som vandski, vandcykler, parasailing og windsurfing.
På stranden er der også mulighed for forskellige sportsaktiviteter som badminton, boldspil eller cykling.

Vejr og klima


Malaga er kendt for det gode vejr med masser solskinsdage. Sommeren, som med god vilje strækker sig fra juni til september, har en temperatur på mellem 25-30 grader. Herudover er der helt op til 14 solskinstimer om dagen og helt ned til 1 regnvejrsdag på en måned.
Fra oktober til februar aftager temperaturen til i gennemsnit 17-18 grader. Solskinstimerne falder en del, ned til omkring 7-9 solskinstimer om dagen. Regnvejrsdagene forekommer ofte i vintermånederne, og der kan risikere at forekomme 7-10 regnvejrsdage om måneden i netop disse måneder.
Når vi går ind i marts måned stiger temperaturene. Fra marts til maj ligger gennemsnitstemperaturen på omkring20-25 grader med noget nær 10-13 solskinstimer i døgnet og 7 regnvejrsdage på en måned. Vandtemperaturene stiger ligeledes i disse måneder, og ligger på omkring 17-21 grader i de fleste måneder, undtagen i sommermånederne, hvor havtemperaturen er helt oppe på 27-28 grader.

Seværdigheder og udflugter


Malaga er både feriested for dem der ønsker ren strand og idyl samt kulinariske oplevelser.
Der findes et stort udfald af forskellige aktiviteter i og omkring byen, men det er blot nogle af de mest populære som nævnes her.

spanien malaga andet billedeMidt i byen findes et storcenter, hvor de fantastiske flamingodansere underholder og imponerer de mange turister. Flamencodansen består af sang, guitarspil, klappen og dansen. Dansen er oprindeligt fra Andalusien, som Malaga er en del af.

Det helt specielle ved at opleve flamenco på tæt hånd er den ægte og autentiske stemning. Derudover er danserne meget professionelle, hvilket garanterer et super godt show.

Spanien og Malaga er ligeledes kendt for det populære tyrefægtning, som er en folkesport de lokale går meget op i. Sæsonen for tyrefægtning er fra april til september. Man skal som tilskuer være bevidst om at klæde sig i det finere tøj, da det normalt er hvad de lokale gør.
Det anbefales af arrangere en tur med tyrefægtning, da det bestemt er en oplevelse værd.

Et andet berømt seværdighed i byen er La Alcazaba, en fæstning fra omkring 1065, som den dag i dag er renoveret til et arkæologisk museum. Fortet ligger på byens højeste punkt, hvilket garanterer en fantastisk udsigt ud over byen.

Pablo Picasso blev som tidligere nævnt født i byen Malaga. Hans barndomshjem er i dag lavet om til et stort museum, hvor flere af hans værker er udstillet. Der er gratis entre til museet.
Den store katedral er et besøg værd. Katedralen er ikke bygget helt færdig, da biskoppen af Malaga ikke havde penge nok til at færdigrenovere bygningen. Dog er det et helt fantastisk syn man møder kirken med, når man træder ind fra det lille torv, der ligger foran katedralen. Kirken er bygget af materialer som marmor og sølv, og er helt sikkert et besøg værd for dem der finder dette interessant.

Der findes mange spændende alternativer enkelte timer fra Malaga. Især byen Sevilla og stedet Gibraltar er eftertragtede destinationer for de mange turister.
Ønskes mere information omkring forskellige udflugter og seværdigheder kan dette findes i en af de mange turistinformationer.