badge

3 Ferie Tilbud
Thailand Krabi

 

Krabi i Thailand


Byen Krabi er en af de smukkeste og bedst bevarede fiskerbyer i hele Thailand. Byen ligger på den sydlige vestkyst, omkring 900 km fra Bangkok. Mange turister og lignende besøger Krabi, hvis de ønsker et par dage i ren afslapning og idyl, eller skal benytte sig af en af de færgeforbindelserne, som farter dig ud til en af øerne Koh Lanta, Koh Phi Phi eller de mange fantastisk smukke strande ved Ao Nang, som er en langstrakt bugt med masser smalle sandstrande.Krabi ligger på det Thailandske fastland øst for feriebyen Phuket. Udenfor byen ligger den utrolig smukke skærgård Phra Nang Bay, hvor der findes mange små og smukke øer, hvoraf nogle af dem har verdens smukkeste strande med smukt turkisblåt havvand.
Selvom Krabi dagligt modtager mange turister, rummer byen meget af det generelle Thailand. Her findes mange lokale butikker, moskeer, lokale markeder og andet, som får byen til at fremstå meget lokal.
Der findes overalt i byen mange restauranter, barer, butikker og andet, hvor man kan handle ind til feriedagene.

thailand krabiKrabi er ligeledes kendt for dens mange attraktioner og naturoplevelser. Fra havet rejser der sig kæmpe klipper, hvor rigtig mange klatreinteresserede bliver udfordret, og nemt kan bruge dage på at bestige de forskellige klipper. Derudover findes der uadskillelige farverige og smukke koralrev, hvor dykkere fra hele verden viser sin interesse.
Ønsker man at udfordre byen på land, er der mulighed for at opleve den fantastiske regnskov der er beliggende omkring byen. Her kan opleves forskellige dyr, planter og lignende. En tur på elefantryg gennem junglen, er især en oplevelse værd.

Selve byen Krabi har fået tildelt en nationalpark status, hvilket gør at solsenge er forbudt på strandende og motoriseret vandsport er forbudt. Byen er derfor et sted, som sørger for ultimativ ro og afslapning.

Vejret og klima i Krabi


Thailand er især kendt for dets subtropiske klima med relativt høje temperaturer. Generelt for hele året ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 27-29 grader, hvor den laveste temperatur runder de 22 grader, mens den højeste temperatur er helt oppe på omkring 34 grader.
Er man glad for sol og varme, kan en rejse til krabi absolut anbefales. De fleste turister vælger at besøge Thailand i januar, februar og marts. Dette er der en god grund til, da det er i disse måneder, der er færrest regnvejrsdage, nemlig mellem 3-6 regnvejrsdag på en måned. I de resterende måneder af året er der ofte helt op til 23 regnvejrsdage om måneden.
Hele året rundt er der omkring 7-9 solskinstimer om dagen, og vandtemperaturer på 29-30 grader.

Krabi Strande


Ao Nang Beach er i sig selv en smuk strand med dens palmer, og udsyn til de fantastiske grønlige kalkstensklipper der ligger i vandet ude foran stranden. På denne strand kan du tilbringe dagen med solbadning, svømning, thaimassage, eller få en drinks i de mange cafeer der ligger langs strandpromenaden. Der er også mulighed for, at handle i en af de mange butikker der er ved strandpromenaden.
Mange bruger Ao Nang Beach til at komme ud på en af de mange smukke øer der ligger i kort afstand fra Ao Nang Beach. Der går både til, Railay Beach og Phra Nang, døgnet rundt. Ao Nang er specielt livlig om aftenen, når de mange turister kommer tilbage, for deres heldags tur, til de nærliggende øer.

Noppharat Thara Beach ligger kun 6 km fra Ao Nang, stranden er 5 kilometer lang og fyldt med kokos træer. Stranden er blandt de lokale kendt som Klong Haeng, hvilket betyder den tørre flod. Stranden har fået dette navn på grund, af når der er lavvandet kan du gå ud til de små øer foran stranden.
Railey Beach ligger på en ø syd for Ao Nang, du kan komme til denne strand via en båd tur på ca. 15 minutter. Øen er isoleret fra fastlandet, og der er ingen veje eller biler på Railey. Denne idyllisk strand tiltrækker tusindvis af besøgende, hvert år. Den vestlige strand på Railey er den mest populære strand på øen, på grund af dens størrelse, og at den er lavvandet.
Phra Nang er en eksotisk strand med kridthvide sandkorn, krystal klart vand, og en frodig natur. Phra Nang stranden ligger 20 minutter med båd fra Ao Nang og er en del af Railey øen. Stranden er tidligere blevet kåret, som en af de 10 smukkeste strande i hele verdenen.
For enden af Phra Nang Beach er der grotte, der er dedikeret til en prinsesse ved Phra Nang. Der er to forskellige teorier om Phra Nang, den ene teori er, at Phra nang var en indisk prinsesse, der forliste i det 3. Århundrede f.Kr. Den anden teori er, at Phra nang var hustru til en fisker, der drog ud på havet for at fange fisk, men vendte aldrig tilbage. Phra nang tilbragte resten af sit liv i grotten for, at vente på hendes fisker kom hjem igen.


Krabi seværdigheder og udflugter


Wat Tham Seua (Tigergrottens Tempel)


Templet ligger 10 kilometer udenfor Krabi Town, Wat Tham Seua er det mest besøgte tempel i Krabi området. Templet ligger oppe på et bjerg der er 300 meter højt, og for at nå derop skal du gå op af en trappe, som har hele 1200 trin til toppen. Når du kommer til toppen, har du den bedste udsigt ud over hele Krabi og omegnen. Oppe på toppen er der også en stor guldmalet Buddha figur.

Khao Phanom Bencha Nationalpark


thailand krabi andet billedeParken udfolder sig på 500 kvadratmeter, og har forskellige tropiske dyrearter. I Khao Phanom Bencha finder, du også vandfaldet Huay To-vandfaldet der har fem lag af kaskader, som hver har sit eget navn : Wang Sam Hap, Wang Chong Loi, Wang Doi Prong, Wang Thewada og Wang Ton Phrio. Der er også et andet mindre vandfald i parken ved navn Huay Sade. Husk badetøj så du kan tage en dukkert ved en af disse utrolige smukke vandfald.
Parken tilbyder også et eventyrligt trekking ture, der spænder sig over 2-3 dage. Du skal derfor overnatte i telt i denne junglen, prisen på at leje et telt ligger mellem 150-650 THB per nat, og har plads til 2-8 personer. Det koster 30 THB per telt, per nat, hvis du selv medbringer et telt.