badge

3 Ferie Tilbud
Alanya

 

Alanya i Tyrkiet


Alanya, som er et af Tyrkiets mest eftertragtede feriemål er gennem de sidste mange år blevet mere og mere populært. Rigtig mange danskere rejser hvert år til Tyrkiet, for at nyde varmen, de lækre strande, køb af utallige mængder af kopivarer og det lækre mad.Særligt mange turister rejser til Tyrkiet i sommerhalvåret, både på grund af den billige pris, samt det gode vejr, som år efter år garanterer solskin og varme.
Det tager omkring 5 timer at rejse til Tyrkiet. Som regel lander de fleste passagerfly i byen Antalya, som ligger 1-2 timers kørsel fra Alanya. Dog er der indenfor de sidste år blevet bygget en lufthavn i Gazipasa, som kun ligger 30 minutters kørsel fra Alanya by.

Alanya er en by i konstant udvikling, hvilket er medvirkende til, at flere og flere turister vælger netop dette rejsemål. Hotellerne bliver mere luksuriøse, de mange butikker bliver ligeledes flottere og byen bliver løbende renoveret.
Unge som gamle rejser gentagne gange til Tyrkiet og Alanya, og flere har gennem de seneste år købt en feriebolig, som de bruger som udlejningsbolig eller til privat bolig.

Om dagen såvel som om aftenen er der mulighed for at shoppe amok i bazarens mange butikker midt i Alanya by, hvor du kan købe falske designertasker, punge, ure, tøj, sko, briller og meget andet til en overraskende god kvalitet. Priserne på kopivarer er gennem de seneste år steget, netop på grund af den flyvende udvikling, men det særlige ved Tyrkiet er, at man prutter om priserne, så begge parter forhåbentlig bliver tilfredse.
Noget af det som danskerne især er vilde efter i Tyrkiet, er de mange flotte smykker. Netop på grund af den lave arbejdsløn, vil der være mulighed for at købe smykker i ægte sølv og guld. Flere steder er der endda tilkoblet en dansk sælger, som vejleder dig og giver dig garanti for, at dine smykker er ægte.
Nær bazaren ligger byens flotte havn. Her møder man især, efter mørkets frembrud, mange unge festglade menneske. Flere unge er begyndt at rejse til Alanya, for at opleve de mange diskoteker og barer. Hver aften er der fuld gang i bylivet, og mange er bekendt med især det store diskotek Robin Hood, som er et fleretagers diskotek med forskelligt tema på hver etage.

Strande i Alanya


tyrkiet alanyaMidt i Alanya by ligger den store klippe som deler byen i to skønne strandområder, som strækker sig fra byens centrum og et godt stykke vej ud af byen. De to strandområder Øststranden Keykabat Beach og Kleopatra-stranden er begge super flotte og lækre. Især Kleopatra-stranden, som har fået sit navn efter selveste Kleopatra, som siges at have fået stranden i bryllupsgave af manden Kejser Marcus Antonius på deres bryllupsrejse til landet siges at være byens bedste. Den er kendetegnet for dens lækre sand og smukke hav, som gør at turister verden over kan nyde sommeren fuldt ud.
Begge stranden tilbyder turisterne leje af solseng og parasoller, og langs strandpromenaden ligger der den ene restaurant efter den anden, hvor der er mulighed for et lækkert måltid mad samt en forfriskelse til gode billige penge. Ønsker man noget action, er der mulighed for adskillige vandsportsaktiviteter, såsom paragliding, surfing og bananbåde.
Et godt råd til de mange turister er at huske solcremen. Varmen og solen er meget skarp, så derfor er det en god ide at sikre sig mod de farlige stråler.

Vejret i Alanya og klima


Tyrkiet er kendetegnet ved det altid varme vejr. I vintersæsonen som strækker sig fra Oktober til omkring Marts, hvor gennemsnitstemperaturen er omkring 20 grader i skyggen. I disse måneder er der mellem 7-12 regnvejrsdage om måneden og 7-10 solskinstimer om dagen. Vandtemperaturen ligger i disse måneder mellem 16-20 grader.
April måned ligner meget vinterperioden, men temperatur er i denne måned stigende og herefter, i månederne fra Maj til September er temperatur helt oppe omkring de 25-30 grader i skyggen. Der er helt ned til kun 4 regnvejrsdage om måneden og helt op til 14 timers solskinstimer i døgnet. Vandtemperaturen er i sommerperioden mellem 24-28 grader varmt, og man vil især opleve at hotellernes mange pools ikke er til megen hjælp, når man ønsker nedkøling.
Som i alle andre lande er det vigtigt at drikke masser af vand, og især i en varme som tung som i Tyrkiet.

Udflugter i Alanya


tyrkiet alanya andet billedeNår du besøger Alanya, er der utrolig mange udflugter som er værd at overveje.
Mange har måske hørt om det tyrkiske bad, som kaldes Hamam. Det tyrkiske bad er kendetegnet ved de mange varme bade, ophold i saunaer og ikke mindst den specielle massage på en stor massagesten, hvor gamle døde hudceller fjernes, så din hud er lækker ren og blød. Besøget afsluttes med en god omgang massage, så du er helt klar til at nyde din ferie.
Byen tilbyder ligeledes heldagsture rundt i landet, så man kan få en indblik i de lokales hverdag. Derudover tilbydes lækre bådture, hvor der er mulighed for at dykke i Middelhavet eller feste og solbade dagen lang.
I Alanya er der chance for aldrig at komme til at kede sig, det handler blot om at undersøge hvilke mulige alternativer der passer netop til dig.