badge

3 Ferie Tilbud
Marmaris

 

Marmaris i Tyrkiet


Marmaris er en mindre by som ligger på den tyrkiske sydvestkyst med det Ægæiske hav til den ene side og frodige bjergskråninger til den anden. Byen rummer omkring 30.000 indbyggere, og er bedst kendt for de smukke strande samt lystbådehavnen, hvor mere end 1000 gamle træskibe, lyst både og store smukke yachter lægger til. Lystbådehavnen er Tyrkiets største og regnes for at være en af middelhavets bedste.Marmaris er en af landets mere moderne byer, hvor man kan nyde en slentretur langs strandpromenaden med mulighed for at besøge en af de mange restauranter eller shoppe i en af de mange butikker. I området omkring havnen ligger flere shopping gader med mere luksuriøse butikker, hvor der kan købes sko, tasker og mærkevaretøj.
I den gamle bydel af Marmaris ligger den store bazar, som også er her byens elegante strandpromenade starter, hvor man kan prutte om priserne på de mange varer. Her er der mulighed for at købe adskillige kopivarer i form af tasker, ure, sko, punge, tøj og meget andet, mens man samtidig kan købe nogle af de mere lokale varer som tæpper, krydderier, malerier og mange andre ting. Langt de fleste hoteller i byen ligger nær stranden med ægte havudsigt over Middelhavet.

I byen er der gode muligheder for en aktiv ferie, som blandt andet byder på dykning, vandski, vandcykling samt mange andre vandsportsaktiviteter. Udover de mange butikker og restauranter tilbyder byens diskoteker gode muligheder for at opleve det underholdende natteliv.
Ønsker man at opleve mere af byens kultur er der næsten kun det gamle karavanserai og mægtige Sultan Süleymans middelalderborg, som er bygget i 1500-tallet. Hvis man ønsker mere kultur skal man opsøge nogle af landets andre byer, som rummer meget mere af den Tyrkiske kultur.
Fra strandpromenaden i Marmaris kan man gå eller tage dolmus eller taxa til den mindre naboby Icemeler 7 km i sydgående retning med kun 7000 indbyggere, som ligeledes byder på flere restauranter, butikker og lækre hoteller.

Strande i Marmaris


tyrkiet marmarisFra havnen i Marmaris og ud mod byen Icemeler ligger den 7 kilometer lange strandpromenade. Sandet er af grovere karakter med rullesten og vandet er klart og lunt hele sommeren igennem. De fleste steder i Marmaris er liggestolene gratis, så vidt man benytter sig af restauranter i dette område. Parasoller lejes dog mod betaling.
Overalt på stranden kan man nyde det gode vejr, prøve grænser med en af de mange vandsportsaktiviteter eller nyde en frokost på en af de mange restauranter og cafeer, som ligger langs strandpromenaden.

Vejr og klima


Tyrkiet har gennem de mange sidste år været turistattraktion for rigtig mange danskere. Især landets varme klima får turisterne til at strømme til landet. Sommeren som strækker sig fra juni til august har temperaturer på mellem 30-35 grader i skyggen. Varmen er intens høj i sommerperioden og vandtemperaturen ligeså. Der er omkring 13-14 solskinstimer om dagen i disse måneder, og det er meget sjældent at der falder regn.
Temperaturen aftager så småt i efteråret til omkring 20-25 grader, det samme gør solskinstimerne. Regnvejrsdage stiger til gengæld, og i vinterperioden fra november til februar kan der forekomme op til 14 dages regn om måneden med temperaturer ned til 5 grader.
Foråret i marts, april og maj byder på en lun varme med temperaturer mellem 20-25 grader og op til 12 solskinstimer om dagen. I disse måneder er der mindre regn, dog er der i gennemsnit mellem 9-12 regnvejrsdage i disse måneder.

Udflugter og seværdigheder


tyrkiet marmaris andet billedeDen mindre by Marmaris byder på flere spændende oplevelser. Især byens natteliv lover dig en aften med fuld fart og masser sjov. I gaden Bar Street ligger mange barer, natklubber, diskoteker og vandpibecafeer, hvor du kan nyde en helt aften eller nat med gode drinks og mange timer på dansegulvet.
Udover de mange muligheder for at shoppe har du også mulighed for at tage med på en skøn bådtur, som sejler dig ud på det blå Ægæerhav. Især bådturen som fører dig til Iztuzu stranden, hvor man kan opleve de mange havskildpadder er ekstra populær.
Gå heller ikke glip af et besøg på en af de mange tyrkiske restauranter. Her vil du opleve at få en fantastisk betjening, med mulighed for at prøve nogle af de tyrkiske specialiteter samt et bredt udvalg af andre internationale retter.
Noget af det specielle ved et besøg i Tyrkiet er det tyrkiske bad, som stort set ligger overalt i de forskellige byer. Det tyrkiske bad byder på lune bassiner, boblebade, besøg i saunaer og ikke mindst den lækre massage på en stor varm sten, hvor man bliver smurt ind i sæbe og rengjort for døde hudceller.
Fra Marmaris er der mulighed for at seje til den græske ø Rhodos, som helt sikkert er et besøg værd.