badge

3 Ferie Tilbud
Charterferie

 

Hvad er en charterferie?


Lige siden Simon Spies, Ejlif Krogager og Peter Ingwersen "grundlagde" charterrejsen i midten af det 20. Århundrede, har dette været et kæmpe hit for mange af nordens folk. Når man snakker om en charterferie, er det beskrevet som en til dels kortere ferie på omkring 1-2 uger. Ferien bestilles som en pakkeløsning, hvori der indgår transport med charterfly, efterfølgende bus eller bil med ankomst på et forudbestilt hotel.Vi danskere har helt fra starten rejst lande som Spanien og Grækenland tynde. Det er især steder som Mallorca, Gran Canaria, Costa Del Sol og Kreta som er eftertragtede feriemål. Med tiden har vi udvidet vores charterferie og rejser nu også til Thailand i Asien, Egypten i Afrika og Tunesien i Sydamerika.

charterferieNormalt når man vælger en charterrejse, er målet at forlade det kolde nord, og drage mod syd til blå himmel og hav. Charterrejse forbindes ofte med solferie, og er en ferie for alle, hvad enten man ønsker total afslapning eller at være aktiv.

På en charterrejse er det nemt at lade bekymringer blive hjemme, og på den måde koble fuldstændig af. Du kan sætte dig ind i flyet og lade det tage dig mod varmere himmelstrøg. Mange elsker at dase på strande eller ved poolen samt nyde et par lækre måltid mad i løbet af dagen. Når du bestiller en charterrejse har du mulighed for at tilkøbe kvart-, halv- eller helpension, hvilket nogle foretrækker.


Fordele og ulemper ved inkluderet pension og alt inklusiv


Når du sidder hjemme og ønsker at bestille en charterferie, er der en hel del at tage stilling til. Du skal vælge hvorvidt du ønsker transport til og fra hotellet, mad på flyet, afbestillingsforsikring og ligeledes om du ønsker at tilkøbe pension på dit hotel. Fordelene ved tilkøb af kvart-, halv- eller helpension er, at du slipper for at bekymre dig om hvorhenne du skal spise. Der er forudbetalt for maden, så du på den måde ved hvad du har brugt af penge.

charterferie andet billedeDet er blevet meget populært at forudbestille alt inklusiv, da dette gør det nemmere blot at sætte dig til bordet, når tiderne er til det. Med alt inklusiv indgår både mad, drikke og eventuelle desserter. Vælger du at bestille dette tilkøb vil du hjemmefra vide hvilken pris du skal give for rejsen, og kan på den måde leve frit og billigt under dit ophold, uden at skulle bekymre dig om noget som helst. Tilkøb af alt inklusiv koster ofte 1000 kroner eller opefter, og her skal man gøre op med sig selv, om man ønsker at spise det samme sted hver aften, eller om man er mere til at besøge forskellige restauranter hver aften.

Fordelen ved pension er, at man kan spise og drikke alt det man har lyst til for samme pris, man skal ikke bekymre sig om, hvorhenne man skal finde et lækkert sted at spise, og det er især nemt for børnefamilier, da børnene kan vælge mellem flere ting på menukortet, og så er man fri for at smide alt for meget mad ud, som børnene ikke kan spise.

Ulempen ved alt inklusiv er derimod at det ofte bliver det samme. Man kan ikke selv bestemme hvornår man vil spise, og man kommer heller ikke ud og ser og prøve andre restauranter, medmindre man vil betale ekstra for det.