badge

3 Ferie Tilbud
Tenerife

 

Tenerife


Tenerife, som er den største af de Canariske øer ligger placeret i Atlanterhavet ud fra Afrikas kyst. Øen er en vulkanø, hvor du har mulighed for at besøge den største vulkan af dem alle, nemlig Pico del Teide. Det store vulkanbjerg ligger 3718 meter over havet, og er det første man får øje på, når man ankommer til øen.Tenerife er kendt for sit fantastiske klima og sine smukke omgivelser. De fleste turister der rejser til øen foretrækker sydsiden. Her er der noget mindre nedbør, pga. læ for passatvindens regn dannelse. Man vil opleve at store dele af sydsiden er præget af tørke.
Især byerne Playa de las Americas og Los Chistianos er velkendte feriebyer. Her vil du opleve 100 % feriestemning med mulighed for afslapning ved stranden og lange gåture ved havnen eller strandpromenaden.
Mange af de turister som besøger øen er store tilhængere af selv at leje bil. Dette kan gøres til en overkommelig pris, og det er nemt at finde rundt. Mange rejseselskaber tilbyder guidede ture til flere områder af øen, dog udtaler flere turister, at det er en oplevelse værd, selv at køre langs de stejle bakker hele vejen op til bjerget Teide. På turen vil du opleve den helt særlige stemning der breder sig. Der vil være mulighed for at opleve nogle af øens eksotiske selvsåede produkter, såsom farverige blomster, bananer og tobak.
Turen til Teide er uforglemmelig. Man vil opleve, hvis man kører fra sydsiden og op ad bjerget, hvordan temperaturen ændres, og man langsomt kører over skyerne. Ligeledes vil man kunne fornemme, at det kun er 100 år siden vulkanen var i udbrud, på grund af de mange sorte træer og buske. Er man heldig vil man kunne opleve sne på toppen af bjerget, hvilket er en surrealistisk oplevelse, når det ikke er længere tid siden man solbadede i mange graders varme.

Strande på Tenerife


spanien tenerifePå øen er der rig mulighed for at tage en dukkert eller nyde solen på en af de mange lækre sandstrande. I de mange feriebyer, såsom Playa de las Americas og Los Chistianos finder du flere dejlige lyse strande med flot hav, dog er der som regel mange turister, der benytter sig af disse strande, så derfor vil pladsen ofte føles en smule trængt.
På nordsiden af øen i hovedstaden Santa Cruz finder du stranden Las Terisitas, som består af sand hentet direkte fra Sahara.
På vestkysten er der mulighed for at bade langs kysten helt op til byen Adeje som ligger få kilometer fra Playa de las Americas. Her findes flere forskellige strande. Der er ligeledes mulighed for at bade fra klipperne.
Overalt på sydkysten er vejret det samme. Solen er skarp, så det er vigtigt at huske solcremen og at drikke en masse vand. Normalt siger man 1 liter vand pr. 10 grader - hvilket er en god huskeregel.

Vejr og klima


Tenerife er kendt for dets lækre vejr og klima. I vinterperioden fra November til Marts ligger temperaturen i gennemsnit omkring 19-20 grader. Generelt for disse måneder er at der er flere regnvejrsdage, i gennemsnit omkring 10-12 dage. Ligeledes vil man opleve at der kun er mellem 6-8 solskinstimer i døgnet i vinterperioden, som kan sammenlignes med en lækker sommerdag i Danmark. Vandtemperaturen i vinterperioden ligger mellem 19-20 grader. Dog vil man kunne opleve at de fleste hoteller har opvarmede pools.
Sommerperioden på Tenerife, som strækker sig fra April/Maj til September/Oktober har en gennemsnitstemperatur på 22-26 grader. Her vil man kunne opleve helt op til 10-11 solskinstimer om dagen, mens regnvejrsdage er helt nede på mellem 6-8 om måneden.
Vandtemperaturen er i denne periode mellem 22-24 grader varmt.
Man skal være opmærksom på, at sydsiden normalt har flere solskinstimer og en højere temperatur end nordsiden hele året rundt.
Du kan læse mere om vejret Tenerife her

Udflugter på Tenerife


spanien tenerife andet billedeEn af de mest besøgte seværdigheder på øen Tenerife er den store vulkan Pico del Teide. Her er der mulighed for selv at køre eller via rejseselskabet at booke en guidet tur.
I hovedstaden Puerto de la Cruz er der mulighed for at besøge en af Tenerifes største seværdigheder, nemlig Loro Parque, som er en fantastisk temapark, hvor der er muligheder for at opleve en masse forskellige dyr såsom løver, pingviner, aber og meget mere. Parken er dækket af smukke eksotiske planter, og der er mulighed for at opleve både delfinshow og søløveshow samt den største og nyeste nyhed, nemlig spækhugger show, som helt sikkert er en oplevelse værd.
Ønsker man ikke at bruge hele dagen i parken, kan man opleve Perto de la Cruz på tættere hånd, hvor der er mulighed for at nyde en frokost eller drink på en af byens mange smukke restauranter med udsigt ud over havet.
På sydsiden findes masser forskellige udflugter og aktiviteter, såsom kæmpestore badeland, vandsportsaktiviteter og teaterforestillinger. Find inspiration til yderligere aktiviteter i øens turistinformationer eller på hotellet.