badge

3 Ferie Tilbud
Malta

 

Malta en perle i middelhavet!


Malta er en øgruppe som ligger midt i Middelhavet, et godt stykke fra både Europa og Afrika.Malta er bestående af tre hovedøer, Malta, Gozo og Comino.

maltaMalta består af spændende oplevelser og en helt fantastisk natur. Det utrolige blå hav som ligger hele vejen rundt om øen samt de frodige grønne områder, er med til at give øen et helt særligt præg.

Malta har eksisteret i mange hundrede år, hvilket kan ses i de mange gamle attraktioner, som findes på øen. Man kan opleve både katedraler, fæstninger samt befæstede byer, som i sin tid blev opført at ridderne.

Maltas størrelse svarer til halvdelen af Bornholm. Hovedstaden er den charmerende by Valletta, hvor der er oplevelser for folk i alle aldre. Valletta er meget kendt, da det var en af de første byer i verden, hvor gaderne er anlagt i et kvadratisk gittersystem. Dette har resulteret i en overskuelig by, hvor det er nemt at finde et godt spisested eller cafe.

Malta er ikke kun oplevelser, men rummer også flere dejlige strande og hyggelige havnepromenader.

Strande på Malta


Overalt på øen langs kysten finder du krystalblåt vand bølge ind over de mange klipper og kyster. Der findes få mindre strande rundt omkring på øen, hvor især turisterne holder til.

De bedste strande finde i den nordlige del af øen. Det er især i Mellieha Bay og St. Pauls Bay, hvor du kan finde de lækreste strande. Disse er lange og børnevenlige, og har adskillige vandaktiviteter for de eventyrlystne. Sandet er fint og badevandet er eftertragtet hos de fleste.

Vejr og klima


malta andet billedeMaltas vidunderlige placering i Middelhavet hjælper til de høje temperaturer og det skønne klima.

Temperaturene på Malta varierer fra måned til måned. De højeste temperaturer finder sted i Juli og August, hvor der er en god gennemsnitstemperatur på 27 grader, med højeste temperatur på op til 31 grader.

Fra November til April svinger temperaturen mellem 13-16 grader, med den laveste temperatur helt ned til omkring 10 grader, mens der i de resterende måneder Maj, Juni, September og Oktober er mellem 20-25 grader i gennemsnit.

Fra Oktober til Marts er der mellem 7-9 solskinstimer om dagen og mellem 11-19 regnvejrsdag om måneden.

I de resterende måneder i sommerperioden er der mellem 10-14 solskinstimer om dagen og helt ned til 1 regnvejrsdag om måneden i de varmeste måneder.

Vandtemperaturen er lavest fra Januar til April og ligger mellem 16-17 grader. Fra Maj måned stiger vandtemperaturen til 19 grader og fortsætter stigende op til 27 grader sommeren over. Fra September måned falder vandtemperaturen langsomt og ned til 19 grader i December måned.

De største seværdigheder på Malta


Valletta


Maltas hovedstad er en af de mest besøgte byer på Malta. Byen er omringet af en fæstningsmur. Her kan man opleve alt fra Paladser, katedraler, et af verdens ældste teatre til museer samt et gammelt ridderhospital. Byen er præget af datidens middelalder, men samtidig er der rig mulighed for at shoppe i en af de mange butikker eller nyde et lækkert måltid mad på en af de mange restauranter. Derudover er byens haveområde et besøg værd, især om aftenen, når lysene tændes langs de smalle gader.

Den Blå Lagune


På naboøen Comino findes en af Maltas allerstørste seværdigheder, som er Den Blå Laguna. Seværdigheden har fået navnet på grund af lagunens krystalklare vand, og er nok en af de smukkeste seværdigheder øen har at tilbyde. På Comino bor kun ganske få mennesker.

Mdina


Mdina, som er Maltas forhenværende hovedstad er en by omringet af en fæstningsmur. Mdina ligger midt på øen, og på grund af dens beliggenhed på en bjergtop, er der en ualmindelig smuk udsigt ud over det meste af øen.

Mdina er kendt for at være en af de mindste og bedst bevarede Middelalderbyer i verden. Her kan man opleve de smalle labyrintagtige gader og de mange smukke palæer. Derudover findes der en del restauranter og cafeer som er værd at besøge.

Gozo


Gozo, som er en af de tre hovedøer ligger en hurtig sejltur fra Malta. Folket som bor på Gozo er kendt for at være meget gæstfrie og yderst flinke. Gozo er kendetegnet for at være mere fredsfyldt end de to andre øer. Fra Gozo strækker der sig en fantastisk klippeformation sig ud i havet, som har fået navnet Det Blå Vindue. Det er en stor åbning i et klippestykke, og er et de mest fotograferede steder på øen.