badge

3 Ferie Tilbud
New York

 

Rejs til verdens fedeste storby, New York.


Det er ikke for sjov at New York kaldes verdens storby. Byen rummer adskillige muligheder for forskellige oplevelser som shopping, kulturelle oplevelser, byture, tusindvis af restauranter og meget andet.Byen har fået kælenavnet "The Big Apple", og dette kælenavn er byen kendt, som i hele verdenen. Der findes ikke den ting, som ikke kan opleves i New York. Her er alt fra museer, parker, forlystelser, forretninger, barer og restauranter, og disse i alverdens forskellige stile.

New York er en sådan by, som man skal se mindst en gang i sit liv. Alt er kæmpe stort, og i byen findes alt, som måtte mangle andre steder.
Især for personer som elsker at shoppe, er alt at finde i storbyen. Både diverse mærkevarer, discountvarer og meget andet.

Byen er kendt for at være byen der aldrig sover. Her er der fest og farver hele natten lang.
Skal du på ferie i New York er der oplevelser du ikke må gå glip af. Disse er for eksempel:

Shopping i New York


usa new yorkNår det kommer til shopping, er der ikke et andet sted i verden, hvor det er bedre at shoppe, end i New York. Her vil enhver kunne tømme diverse bankkontoer.

Er man på udkig efter de eksklusive varer, bør man besøge 5th Avenue. Her findes mærkevarer i dyngevis, og priserne ligger ligeledes i den høje ende.

Er man derimod på jagt efter noget, som ikke koster en formue, skal man besøge Lower East Town. Her findes en masse billige butikker, som drives af jødiske forretningsfolk.

I New York findes der masser stormagasiner, hvor der findes alt fra smykker til sko, tøj og meget andet. Her vil langt de fleste kvinder nemt kunne bruge et par timer, hvis ikke en hel dag.
Når det kommer til shopping i New York er der mange penge at spare i forhold til i Danmark. Men vil man gerne købe diverse mærkevarer, og samtidig spare masser penge, så skal man besøge et af de mange outlets uden for byen.

Udover 5th Avenue findes Madison Avenue, som ligger på Upper East Side. Her findes nogle af de allermest rige mennesker i verden, hvilket gør at butikkerne i denne del af byen ligger priserne derefter.

Seværdigheder


Times Square


Times Square er kendt for at være New Yorks centrum. Her findes lysskilte af reklamer i alverdens kulørte farver. Stedet er døgnet rundt fyldt op med mennesker, og det siges at stedet er et af de mest hektiske områder i byen. Times Square er kendt for hvert år at tiltrække 750.000 mennesker i forbindelse med nytårsaften.

Central Park


De fleste har nok hørt om det berømte Central Park. Det er her de fleste Newyorkere tager til hver søndag, for at nyde parkens store grønne areal med mulighed for picnic, afslapning og meget andet. Parken blev anlagt i 1850 erne, og udgør i dag 6 % af Manhattans areal. I parken findes bl.a. mindelunden for John Lennon, som dengang blev skudt i sin lejlighed, lige overfor parken og en skulptur af den nok mest kendte dansker, H.C. Andersen, som har siddet der siden 1955.

Frihedsgudinen


usa new york andet billedeNår man sejler ind i New York er Frihedsgudinden noget af det første man får øje på. Statuen har siden 1886 budt verdens immigranter velkommen til byen.

Statuen blev et national monument i 1924, og siden 1944 har det været ansatte ved "National Park Service", som har taget sig af den enorme kobber statue.

Frihedsgudinen var givet som en gave fra den franske folk, som tegn på et godt venskab.

Statuen er et af New Yorks varetegn og måler 92 meter i højden og vejer 225 tons.

Brooklyn Bridge


Brooklyn Bridge er 486 meter lang og blev bygget i 1883. Det tog 14 år at bygge broen, og på den tid mistede 27 arbejdere livet ved opførslen af broen. Det tager omkring en time at vandre frem og tilbage over broen, og synet udover Manhattan er en oplevelse værdig. Fra Manhattan og til den anden sige af broen ligger Brooklyn, som med tiden er blevet et sted for specielt de unge og kreative.

Empire State Building


Empire State Buildin var fra den blev bygget i 1931 og 23 år frem verdens højeste bygning, som efterhånden blev erstattet af World Trade center. Efter terrorangrebet i september 2001 har Empire State Building igen fået titlen som verdens højeste bygning.
Empire State Building rummer 102 etager og er ikke mindre end 381 meter høj. Det er muligt at tage elevatoren til det udendørs observationsdæk på 86. Etage, som tager under 1 minut og opleve den fantastiske udsigt ud over New York.

Ground Zero


Vi kender alle historien om terrorangrebet den 11. september 2001, hvor næsten 3000 mennesker mistede livet, da Tvillingetårnene i World Trade Center blev skudt ned. Efter episoden står der blot et tomt område tilbage, hvor World Trade Center oprindeligt stod. Her findes på området i dag mindemærker for de omkomne, og mange, både lokale og turister tager hertil, for at fornemme stemningen og mindes de døde.

Museum of Modern Art


Museum of Modern Art startede i 1929, og er i dag et af verdens fineste museer for moderne kunst. Museet repræsenterer kunst fra 1880 erne og frem til i dag. Der findes kunstarter som arkitektur, fotografier, film og industrielt design. Museet huser i dag mere end 100.000 kunstværker.