badge

3 Ferie Tilbud
Mallorca

 

Mallorca en perle i middelhavet


Mallorca er en af øerne i gruppen Balearerne, som er en del af Spanien. Mallorca ligger i det vestlige middelhav, omkring 170 km fra fastlandet, nærmere betegnet byen Barcelona.Mallorca er og har gennem de sidste mange år, været et af danskernes favorit rejsemål. Øen rummer adskillige muligheder for enhver slags ferie, hvad enten det er afslapning ved lækre strande, børneferie eller en ferie med fuld fart og et vildt natteliv.
På øen er beboernes officielle sprog catalansk og spansk, men på grund af den brede turisme, er der flere som kan samtale på engelsk.
Mallorca har ikke som f.eks. Gran Canaria fantastisk vejr året rundt, men er mere sæsonpræget. De fleste turister besøger Mallorca i månederne fra april til oktober, da det er i disse må-neder der er størst garanti for sol og varme.

spanien mallorcaHovedstaden på øen er Palma, hvor der findes mange utrolige seværdigheder, store flotte butikker og meget andet. Langt de fleste som ønsker en storbyferie med et snært af charter, be-stiller en ferie i Palma.
Langt de fleste børnefamilier foretrækker byen Alcudia, hvor der findes adskillige børnehotel-ler med underholdning for børn i alle aldre. Derudover er byen stille og rolig, og langt de fleste restauranter udbyder legepladser, aktiviteter for børn eller andet, hvor børnene kan under-holdes, mens mor og far nyder et lækkert måltid mad.

Udover de mange aktiviteter for børn, findes der en utrolig lækker strand med kridhvid sand og krystalblåt hav. For disse, som normalt er mest til pool, skal stranden her opleves.
En anden særligt populær by på øen er Magaluf. Her rejser mange unge og festglade folk til, for at opleve de mange diskoteker og barer, hvor der er garanti for ikke at komme til at kede sig. Magaluf er englændernes Sunny Beach. I byen findes der i højsæsonen tusindvis af unge, som sover tømmermændene ud på den lækre strand om dagen, mens de fester om natten.
Mallorca tilbyder mange andre spændende feriebyer, hvad enten man er til ren afslapning eller fest og farver.

Vejret på Mallorca


spanien mallorca andet billedeMallorca er kendt for deres meget behagelige middelhavsklima, med høje temperaturer især i sommermånederne. Sommeren på Mallorca er bedst i månederne juni, juli og august, hvor der dagligt er mellem 11-13 solskinstimer.

Temperaturerne ligger i gennemsnit på 26-27 grader, og der forekommer kun mellem 1-2 regnvejrsdage om måneden i denne periode. Vandtempe-raturene er højere i sommerperioden og ligger normalt på 21-26 grader. I september, oktober og november måned aftager temperaturene en smule, og falder til omkring 21-23 grader. Vandtemperaturen er på grund af den lange sommer opvarmet til en temperatur på 22-24 grader, og aftager først i vintersæsonen. I månederne efter sommer falder solskinstimerne til 8-9 timer dagligt, mens der forekommer en del flere regnvejrsdage, helt op til 8 dage om må-neden i disse måneder.

Vintersæsonen som strækker sig fra december til februar minder meget om foråret fra marts til maj, med temperaturer på 18-20 grader. Der forekommer omkring 7-9 solskinstimer om dagen, og i april og maj stiger solskinstimerne til 10-11 timer om dagen. Fra december til maj måned er der mellem 3-9 regnvejrsdage om måneden. Det er højest i december og januar, hvorefter det aftager frem til maj til helt ned til 3 regnvejrsdage om måneden.
Vandtemperaturen er fra december til maj rimelig kølig, fra 13-18 grader.

Strande


Playa de Alcudia er den mest populære strand på Mallorca, stranden ligger i en bugt og er ca. 14 kilometer lang, så selv om stranden er så populær, så er der stadig plads til alle. Sandet på stranden er gyldent, og vandet er krystalklart. Stranden kendetegnes ved, at være meget lav vandet, ingen bølger og perfekt til børnefamilier. Langs stranden ligger der hoteller, hvor det er muligt, at få en drinks eller frokost. Der er også områder, hvor du kan leje solsenge, og parasol, hvis man ønsker det, ellers er der også plads til, at bruge ens eget håndklæde. Den nordlige del af stranden, hvor Port de Alcudia befinder sig er der en legeplads til børn. På stranden er der også en bred vifte af vandaktiviteter, så som vandscooter, vandcykler og mere.

Playa de Palma er beliggende 20 minutter fra palmas centrum, stranden strækker sig fra C an Pastilla til Arenal. Stranden er bred og fantastiske 10 kilometer lang, strandpromenaden er fyldt med palmer og strandbarer. Der er en række sjove vandsport aktiviteter til rådighed imod betaling, der er også aktiviteter i sandet som fodbold og volley. Bag stranden finder du også restauranter og barer, og hvis du er i bil er der fri parkeringsmuligheder.

Cala d Or breder sig ud over østkysten af Mallorca, denne strækning består af 5 tilknyttede strande, der er beliggende i små bugter.

Disse 5 strande har fået navnene Cala Serena beach, Cala Ferrera Beach, Cala Esmerelda Beach, Cala Gran Beach og til sidst er der Cala d Or beach.

Cala Serena Beach er den nordligste strand i Cala d Or, stranden er kun 300 meter lang. Denne strand er meget rolig, og naturlig. Denne strand har ikke barer eller restauranter, så man skal sørge for, at have mad og drikke med.

Cala Ferrera Beach er stranden efter Cala Serena Beach, denne strand er større end nabostranden Cala Serena. Denne strand har også parasoller, liggestole og en bar du kan få mad og drikke. Der er også livredder på denne strand, trods vandet er roligt på denne strand.

Caka Esmerelda Beach er den næste strand i Cala d Or strækningen, stranden måler omkring 40 meter længden. Stranden er omgivet af hoteller og lejligheder, hvoraf nogle af dem har udsigt til havet. På denne strand finder du også restauranter og bar, dog er der ingen livredder.

Cala Gran Beach er den største strand i Cala d Or den måler omkring 40 meter i længden og 100 meter i dybden. Sandet er fint og hvidt på stranden, samt havet er klart. På denne strand er der også mulighed for at leje liggestole og parasoller. Hvis man har lyst til en forfriskning eller noget at spise, er der og mulighed for det på Cala Gran Beach. På bagsiden er stranden er der en lege plads til børn. Der er brusere og toiletter til rådighed på stranden, samt en livredder der holder øje med folk.

Cala d Or Beach denne strand er den sidste strand i Cala d Or området, stranden er kun 40 meter lang og 100 meter dyb. Denne strand er omgivet af hoteller og lejligheder, dog er flere af dem beliggende bag træer. Stranden er udstyret med parasoller og liggestole samt brusere og toiletter. Der er en bar på bagsiden af bugten.