badge

3 Ferie Tilbud
Rhodos

 

Rhodos i Grækenland


Rhodos er en af Grækenlands mest populære øer med grønne bjerge, lange smukke strande, gamle antikke ruiner og nyere mere moderne bydele.Øen er knap 70 km lang og ligger, som mange af de andre øer i middelhavet. Mange danskere rejser år efter år til Rhodos, mest på grund af det gode vejr, utallige levn fra fortiden og især det hektiske natteliv.
Der findes mange historier om, hvordan Rhodos er opstået og hvordan det er blevet til. En af de mest udprægede historier går på, at solguden Hellos så nymfen Rhode, som er datter af havets gud Poseidon. De fik sammen 7 sønner og en datter, som blev kaldt Heliaderne. En af disse fik 3 børn, Kamiros, Iallysos og Lindos. De delte byen imellem sig og fik hver en by på øen. Byerne bærer stadig deres navne den dag i dag.

graekenland rhodosSelvom byen bærer præg af gammel tid, er Rhodos den af de græske øer som indtil nu er mest international. Dette ses blandt andet på de mange restauranter, hvor du udover at kan vælge mellem de mange græske retter, frit kan vælge fra det internationale køkken.

Hovedstaden Rhodos by ligger i den nordlige del af øen. Her findes masser liv og aktivitet, og der er garanti for aldrig at komme til at kede dig. Ønsker man at bo nogle kilometer fra storbyen kan man med fordel vælge feriebyen Ialyssos, som ligger på øens vestlige side. Her kan du nyde stranden og solen i stille omgivelser med kun få kilometer ind til Rhodos by.

Rhodos har historisk set så stor betydning, at FN-organisationen UNESCO har erklæret hele Rhodos gamle bydel for "verdens kulturarv".

Strande på Rhodos


Rhodos er kendt for sine smukke og lækre sandstrande. Øen har omkring 250 km kystlinje, hvor forskellige strande er fordelt.

Vestkysten er kendt for de mange surfing muligheder. Her er strandsandet præget af, at være blandet med rundslebne småsten og der er en del mere vind end på østkysten. Her er Ixia den mest populære strand. Dog kan den ikke måle sig med de utallige lækre strande som findes langs østkysten.
Østkysten derimod, er kendt for sine børnevenlige hvide sandstrande, hvor der er større garanti for tør varme. Især strande som Elli, Faliraki, Afandou, Lindos og den smukke Tsambika er utrolig populære.
På den sydlige del af øen kan man finde den populære strand Prasonissos, som ligeledes er dejlig og indbydende.

Seværdigheder og oplevelsesaktiviteter


Rhodos gamle byder betragtes af mange som en af de smukkeste større byer i middelhavet. Bydelen har bygninger, som er mere end flere hundrede år gamle. Især stormestrenes palads, riddernes gade og den tyrkiske bydel er velbesøgte steder, og kan med fordel anbefales.

graekenland rhodos andet billedePå Rhodos finder man ligeledes et af Europas største vandland, Faliraki Water Park. Her findes adskillige store vandrutsjebaner, både for de modige og de mindre modige.
Derudover er der en del afslapningsområder med solsenge og parasoller, hvor familien sammen kan nyde sommerens sol.

Ligeledes findes et større område for små, som byder på forskellige aktiviteter, der passer for netop dem.

En af de større seværdigheder på øen er Lindos Akropolis. Her kan man på tæt hold opleve resterne af Athena Lindias tempel, som blev opført i år 342 f.kr.

Øen byder på mange forskellige seværdigheder og oplevelser. Spørg din rejseleder eller tag kontakt i en af byernes informationscentre for mere information.