badge

3 Ferie Tilbud
Rom

 

Rom - Den fantastiske hovedstad


Besøg den italienske hovedstad Rom, og få uforglemmelige oplevelser indenfor: historie, mad og kultur. Roms seværdigheder ligger side om side, så det er muligt at gå fra sted til sted, så længe du husker at tanke op med mad og drikkevarer undervejs.Du kan også vælge en af de mange tur-busser, som afgår fra Via della Conciliazione, der leder op til Peterspladsen. De afgår hvert 20. minut, og ønsker du en særlig smuk tur rundt i byen, kan du vælge en aftenafgang og se smukke Rom efter mørkets frembrud.


Colosseum


italien romDen mest berømte bygning i rom er Colosseum, som kan dateres tilbage til 72-82 e.Kr. og var igennem århundrede centrum for underholdning i Rom. I dag er bygningen den mest besøgte turist attraktion i Italien.

Colosseum kunne rumme 50.000 tilskuere og havde 80 indgange, hvor de 4 var forbeholdt kejseren. Bygninger er dannet omkring 80 søjler og var i 3 etager.

I midten af Colosseum var arenaen, som var et trægulv tildækket med sand. Når arenaen var tilsmurt i blod kunne der køres nyt sand på, og de mange kampe i arenaen kunne fortsætte. Under trægulvet blev der opbevaret våben og udrustning samt bure til dyr, som deltog i forestillingen.

Det var gratis at se på forestillingen i Colosseum, men siddepladserne blev opdelt efter social stand, således at pøblen måtte sidde øverst længst væk fra arenaen.


Vatikanet og Peters kirken


italien rom andet billedeCentrum for den katolske kirke i hele verden er Peters kirken. Derfor er den et populært rejsemål for mange katolikker mindst en gang i livet.
Peters kirken er åben for besøgende fra 7-18 og der er gratis adgang. Ønsker man yderligere adgang til kuplen og skatkammeret, skal der betales entre.
Det henstilles, at man risikerer at blive afvist, hvis man møder op i Peters kirken i shorts eller bare arme, og det gælder både for kvinder og mænd.

Ved siden af Peters kirken ligger Det Sixtinske Kapel og Vatikan-museerne, hvor der den sidste søndag i måneden er gratis adgang. Her må man påregne at der kommer rigtig mange mennesker.

Vatikanet er en selvstændig stat i Italien og har ca. 900 indbyggere, hvoraf de 500 har statsborgerskab. Heraf er der præcist 110 soldater, som er Pavens personlige livvagter ved navn Schweizergarden. Som navnet måske kunne antyde er denne garde schweizere, som har midlertidig statsborgerskab i Vatikanet.