badge

3 Ferie Tilbud
Sverige

 

Naturoplevelser i Sverige


Sydsverige er let tilgængelig for danskerne og rig på naturoplevelser, som du ikke finder herhjemme. Her finder du kano- og kajakruter, lystfiskeri, vandring, cykelruter og et rigt dyreliv i naturparker.Småland har mange naturlige søer, som er oplagt til en sejltur med kano eller kajak. Vandet er som oftest roligt, da der ikke er meget strøm og de høje træer skærmer for blæsten. Medbringer du din egen kajak er det blot at finde et sted at sætte den i vandet.

sverige sverigeDen næststørste se i Småland hedder Åsnen og den har et areal på 150 km2 med en maksdybde på 14 meter. Her kan du fiske sandart, gedde, aborre, skalle og ål. Du kan fiske fra bredden, men har du egen båd så øger du chancen for fangst betydeligt.

Du kan også cykle Åsnen rundt, som er en cykeltur på 125 km. Cykelruten er godt afmærket med blå skilte som viser vejen. Dele af turen rundt løber langs den gamle jernbane.

Jernbane er for længst stoppet, og skinnerne er erstattet med cykelsti, så du langs ruten møder mange af de gamle små stationsbygninger, som lå langs jernbanen.

Astrid Lindgrens Verden


I Sydsverige finder du Astrid Lindgrens Verden, som er en oplevelsespark bygget op om Astrid Lindgrens elskede figurer såsom: Pippi, Karlson på taget, Emil og Brødrene Løvehjerte. Parken er opdelt i mini-verdner, hvor hver enkelt figur har deres eget område. Her kan du besøge Villa Villekulla og møde pippis hest. Samtidig er Emils by genskabt til mindste detalje på et område over 20.000 kvm. Rundt omkring er der over 100 skuespillere, som lave gadeteater eller genspiller scener fra de berømte bøger. Målgruppen er de 4-8 årige børn.

Storbyferie i Stockholm


Stockholm omtales ofte som Skandinaviens Venedig, da de mange kanaler gennem byen giver et rigt byliv. Det er muligt at komme til Stockholm med bil, tog eller fly. Du skal dog være opmærksom på at bilturen tager 7-8 timer med småpauser. Derudover kan det være svære at finde parkering i Stockholm og samtidig skal du betale vejafgift for at køre i byen.

Rejser du med fly til Arlanda lufthavn skal du være opmærksom på at lufthavnen ligger et godt stykke udenfor centrum, så der må påregnes transport med bus eller taxa.
Tager du toget kommer du direkte til Stockholm centrum og det tager 5 timer fra København,

Seværdigheder i Stockholm


sverige sverige andet billedeEt must i Stockholm er at opleve Gamla Stan som er byens ældste bydel. I Galma Stan finder du kongeslottet, Nobelmuseet og Stockholms Katedral.

Vasamuseet rummer det berømte Vasaskib, som sank d. 10 august 1628, kort efter at det sejlede ud af havnen i Stockholm.

Det store træskib er det bedst bevarede skib fra de 17 århundrede og med sin majestætiske fremtoning giver et fantastisk indtryk af skibskunst fra denne periode. Museet er sjovt for både børn og voksne

Drottningholm Slot er den svenske kongefamilies royale bolig og er optaget på UNESCOs liste for verdensarv. Slotte ligger ned til søen Mälaren, og det er derfor muligt at sejlet til slottet fra Stockholm centrum. Turen tager en lille times tid, hvor det er muligt at nyde en frokost ombord.


3 ferie tilbud i Sverige


Vælger du 3 ferie tilbud til at finde din næste ferie til Stockholm er du garanteret 3 rigtig gode tilbud fra 3 rejsebureauer, som kender de bedste oplevelser i Sverige og hovedstaden Stockholm. Så er du til natur, historie, kultur eller shopping, så få et godt tilbud på ferien i Sverige.