badge

3 Ferie Tilbud
Istanbul

 

Istanbul


Hvis du vil opleve det bedste fra både Europa og Asien er en tur til Istanbul den perfekte ferie.Istanbul er den største og tættest befolkede by i Tyrkiet med et indbyggertal på over 14 millioner. Byen skilles i to dele af Bosporusstrædet som ligeledes deler byen i to verdensdele, nemlig Europa og Asien, og størstedelen på omkring 65 % af Istanbuls befolkning bor på den europæiske side.
Den europæiske side af Istanbul deles ligeledes i to af det gyldne horn. Det gyldne horn er en kanal som udspringer fra Bosporusstrædet.

tyrkiet istanbulDen asiatiske side af Istanbul er primært befolket af de lokale tyrkere, og denne del er den mere charmerende, rolige og stemningsfyldte del af Istanbul
Den nordlige side af det gyldne horn er det moderne centrum af Istanbul og hjemsted for finansdistriktet, spændende museer og fantastiske shopping muligheder.
Den sydlige side af det gyldne horn er hjemsted for det gamle centrum af Istanbul. I denne del kan du gå på oplevelse i Istanbuls spændende baggrund med historiske seværdigheder, spektakulære basarer og flotte moskeer.

Vejret Istanbul


tyrkiet istanbul andet billedeVejret i Istanbul er generelt varmt og solrigt, og med minimal nedbør.

Fra maj og frem til oktober ligger temperaturen normalt over 20 grader, og de koldeste temperaturer findes i januar og februar, hvor temperaturene er nede omkring de 10 grader i gennemsnit.

De varmeste måneder i Istanbul er juli og august hvor det oftere er reglen end undtagelsen af temperaturen runder de 30 grader.

Strande


True Blue Beach: True blue beach er et af Istanbuls mest populære strand- og ressortområder. Stedet byder på lækker restauration og natklub i topklasse, og i sommerperioden afholdes der både koncerter og andre events. På True Blue Beach kan man virkelig nyde udsigten over havet med de små øer og en utroligt flot solnedgang.

Burc beach: Burc beach er en anden af de populære strande i Istanbul og med god grund. Stranden er beliggende ved Sortehavets kyst, og byder på en lang og lækker kystlinje, lækre strandbarer og gode muligheder for vandsport, så her er der virkelig plads til at holde badeferie, og helt glemme at man egentligt er på storbyferie.

Dalia beach: Dalia beach er en af de mere afslappende strande i Istanbul, og her er der virkelig mulighed for at koble af. Stranden byder derudover også på en lækker cafe ved navn Dalia Beach Café, hvor der skulle være gode muligheder for et lækkert måltid.

Andet: dette var blot et lille udsnit af de lækre strande i Istanbul, og der er mange flere, så det er bare med at forhøre sig ved sit hotel, så kan de fortælle nærmere hvor den nærmeste strand er, og hvad de vil anbefale.

Shopping muligheder


Der er mange gode shopping muligheder hvad end man er til store indkøbscentre eller hyggelige basarer.
De to mest nævneværdige basarer i den gamle bydel er Grand basar og den egyptiske basar som dog er lidt forskellige fra hinanden.

Grand basar er den største basar med mere end 4.000 forretninger som sælger alt mellem himmel og jord. Denne basar byder på noget for en hver smag, og er proppet med friske sælgere som altid er friske på en handel.

Den egyptiske basar er noget mindre end grand basar, og er ikke nært så proppet. På denne basar sælges primært krydderier, og den er i sandhed en forkælelse for dine sanser.

Bagdad Cad som er beliggende i den asiatiske bydel er en lang gade som fungerer som en slags udendørs shopping center. Her er mange butikker og også mulighed for at købe mærkevarer. På denne gade er der også hyggelige barer, cafeer og restauranter.

Taksim pladsen som er beliggende i centrum af den moderne bydel har gode shopping muligheder. Derudover er denne plads også til tider centrum for folkefester og parader som kan være meget underholdende. Besøger man Taksim pladsen så bør man give sig selv fornøjelsen ved et køretur med en af de antikke sporvogne som kører gennem gågaden.