badge

3 Ferie Tilbud
Side

 

Side i Tyrkiet


Dette fantastiske feriemål som ligger mellem byerne Alanya og Antalya er en af de mest fantastiske og idylliske byer I Tyrkiet. Den lille havneby Side, som kun er 1 km lang og 400 meter bred ligger på en lille tyrkisk halvø med udsigt til taurusbjergene og med korteste afstand til det lækre Middelhav.Side er grundlagt i det 7. Århundrede før Kristi fødsel, og er med dens 2000 år en af Tyrkiets ældste byer. I mange år var byen stærkt præget af romerne, hvilket tydeligt ses den dag i dag. Mange ruiner er endnu bevaret og nogle af de mest besøgende seværdigheder er det store antikke amfiteater, som i sin tid var centrum for handel og kultur. Her har dyr og gladiatorer kæmpet side om side med plads til 17.000 tilskuere. Yderst på halvøen ligger de populære templer, Apollotemplet og Athenetemplet fra det 2. århundrede, hvilket især i aftentimerne er en unik oplevelse værd.

tyrkiet sideSide er en feriedestination hvor du får alt du søger. Luksuriøse hoteller med udsigt over vandet, afslapning, forskellige vandsportsaktiviteter, kulturhistorie, vildt natteliv og meget andet.
I den gamle bydel som ligger i kort afstand fra vandet, tilbyder shopping i en af de mange små butikker eller spisning i byens lækre restauranter og cafeer.

Byen har hele to strande, som ligger på hver sin side af halvøen med den gamle bydel. Den østlige strand og den vestlige strand.
Byen har igennem de seneste 15 år gennemgået en kæmpe forandring og er gået fra at være en ren fiskerby til i dag at være det rene ferieparadis for turister. Hvert år bliver der bygget flere og flere hoteller, og flere turister har fået øjnene op for en af Tyrkiets gennemsøgte perler.

Strande i Side


tyrkiet side andet billedeDer findes to strande i Side. En på hver sin side af halvøen, hvor den gamle bydel ligger. Der findes over femkilometer sandstrand fordelt på den østlige og vestlige strand.

Den østlige strand er kendetegnet ved dens klare havvand og lidt grovere sand. Her kommer flest par eller ældre, som ønsker at nyde solens varme I afslappende og rolige omgivelser.

Det vestlige strand er børnefamiliernes favorit. Her er sandet finkornet og der er lavvandet. Langs stranden ligger strandpromenaden, hvor flere turister nyder en af de lækre restauranter, hvor man kan nyde mad fra bade det lokale køkken og det internationale køkken.
Fælles for begge strande er at der er mulighed for leje af liggestole, parasoller og diverse vandsportsaktiviteter som vandski, dykning, banabåde og meget andet.

Vejr og klima


Tyrkiet rygtes for at være en af de varmeste feriedestinationer i sommermånederne. I månederne juni til august er temperaturen helt oppe på mellem 30-35 grader i skyggen. Der er oftest mellem 13-14 solskinstimer, og mængden af regnvejrsdage er minimal. Vandet i disse måneder er helt op til 28 grader, hvilket gør det svært af føle man bliver kølet tilstrækkeligt ned efter at have lagt i sydens sol og varme.

I efteråret som finder sted i september og oktober måned begynder temperaturen så småt at dvale. Vejret er stadig dejlig lunt med temperaturer mellem 20-25 grader. Solskinstimer falder så småt til 10-11 timer og regnvejrsdagene stiger.
I vinterperioden fra november til februar falder temperaturene endnu engang. I vinterperioden er der oftest mellem 10-15 graders varme. Kun omkring 7-8 solskinstimer om dagen og helt op til 12 regnvejrsdage om måneden.
Allerede fra marts måned begynder foråret at nærme sig. Temperaturene er igen stigende og ligger i gennemsnit på omkring 20-25 graders varme. Solskinstimerne stiger ligeledes til mellem 10-13 timer i døgnet, og regnen aftager til 7-9 dage pr. måned.

Seværdigheder og udflugter


Byen tilbyder en tur tilbage i det antikke Romerrige. Her har du mulighed for at gå gennem den gamle romersk byport, som fører dig ind i byen. Efterfølgende kan du opleve det arkæologiske museum, som ligger i et af baderummene i det gamle teater.
I den gamle by som ligger i centrum byder på charmerende stenhuse, små restauranter og butikker. Her sælges alt fra smykker til badehåndklæder.

Når mørket falder på, tændes de mange lamper i de smalle gader. Folk strømmer til restauranter og barer, og nær havnen hvor der ligger to diskoteker og flere barer er der liv det meste af natten.
En oplevelse som skal prøves, når man rejser til Tyrkiet er det tyrkiske bad. Her vil du i form af varme bade, saunaophold og massage føle en særdeles velvære. Det anbefales at man besøger det tyrkiske bad i starten af sin ferie, så der er større chance for at blive dejlig solbrun inden turen går hjemad.

Omkring 5 km fra byen ligger det smukke Manavgat vandfald. Vandfaldet er ikke det helt vilde, men man kan med fordel gøre en tur ud af det, og nyde det hyggelige sted, hvor der også findes boder og restauranter.
Side ligger omkring en times kørsel fra både Alanya og Antalya. Disse byer er helt sikkert et besøg værd, hvis man ønsker at opleve en af landets større byer. Ønsker man mere information omkring udflugter og seværdigheder kan man forhøre sig hos sin rejseguide eller i en af informationsbutikkerne.